Blog

Waarom kiezen voor Woocommerce?

by | mrt 15, 2023 | Woocommerce, Wordpress | 0 comments

WooCommerce is een populair e-commerce platform dat steeds meer wordt gebruikt door kleine en middelgrote ondernemingen over de hele wereld. Als je overweegt om een webshop te beginnen, vraag je je misschien af wat de voordelen van WooCommerce zijn en waarom je het zou moeten kiezen als jouw e-commerce oplossing. In dit artikel zullen we je helpen om deze vragen te beantwoorden en de belangrijkste voordelen van WooCommerce uit te leggen.

Inhoudsopgave

 1. Wat is WooCommerce?
 2. Voordelen van WooCommerce
  1. Het is gratis en open-source
  2. Integratie met WordPress
  3. Flexibiliteit en aanpasbaarheid
  4. Uitgebreide functionaliteit met plugins
  5. Gebruiksvriendelijkheid
  6. Toegang tot statistieken en rapporten
  7. Uitstekende ondersteuning van de community
 3. Hoe installeer en gebruik je WooCommerce?
 4. Veelgestelde vragen (FAQs)
  1. Wat is het verschil tussen WooCommerce en andere e-commerce platforms?
  2. Kan ik WooCommerce gebruiken voor een grote webshop?
  3. Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van WooCommerce?
  4. Welke betalingsmethoden ondersteunt WooCommerce?
  5. Kan ik mijn bestaande WordPress-website gebruiken voor WooCommerce?

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een open-source plugin voor WordPress die het mogelijk maakt om een webshop te creëren en te beheren. Het werd gelanceerd in 2011 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire e-commerce platforms ter wereld. In tegenstelling tot andere e-commerce platforms is WooCommerce gebouwd op WordPress, wat betekent dat het wordt aangedreven door de WordPress CMS en gebruik maakt van de uitbreidbare functionaliteit van WordPress.

Voordelen van WooCommerce

1. Het is gratis en open-source

Een van de grootste voordelen van WooCommerce is dat het gratis is. Het is een open-source project, wat betekent dat het wordt ontwikkeld door een community van ontwikkelaars en dat iedereen het gratis kan gebruiken en aanpassen. Dit betekent dat je geen licentiekosten hoeft te betalen, wat het een kosteneffectieve oplossing maakt voor kleine bedrijven met beperkte middelen.

2. Integratie met WordPress

Een ander voordeel van WooCommerce is dat het naadloos integreert met WordPress. Dit betekent dat je de uitbreidbare functionaliteit van WordPress kunt gebruiken om je webshop te beheren en aan te passen. Dit maakt het ook eenvoudiger om je website en webshop op één platform te beheren.

3. Flexibiliteit en aanpasbaarheid

WooCommerce is een zeer flexibel platform dat kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van je webshop. Het biedt een breed scala aan thema’s en plugins die kunnen worden gebruikt om de functionaliteit van je webshop uit te breiden en aan te passen. Hierdoor kun je je webshop volledig aanpassen aan de behoeften van je bedrijf.

4. Uitgebreide functionaliteit met plugins

WooCommerce biedt een uitgebreide reeks aan plugins om de functionaliteit van je webshop uit te breiden. Er zijn duizenden gratis en premium plugins beschikbaar om je te helpen bij het toevoegen van functies zoals betalingsgateways, verzendopties, productfilters en meer. Met deze plugins kun je je webshop op maat maken en zorgen voor een betere klantervaring.

5. Gebruiksvriendelijkheid

Een van de belangrijkste voordelen van WooCommerce is de gebruiksvriendelijkheid. Het is gemakkelijk te gebruiken en vereist geen technische kennis om te beginnen. Zelfs als je geen ervaring hebt met het bouwen van websites of het runnen van een webshop, kun je met WooCommerce gemakkelijk een professionele webshop maken.

6. Toegang tot statistieken en rapporten

WooCommerce biedt ook toegang tot uitgebreide statistieken en rapporten over je webshop. Dit helpt je om betere zakelijke beslissingen te nemen en de prestaties van je webshop te optimaliseren. Met WooCommerce kun je informatie bekijken over bezoekersaantallen, omzet, best verkochte producten en meer.

7. Uitstekende ondersteuning van de community

WooCommerce heeft een grote en actieve community van ontwikkelaars en gebruikers die ondersteuning bieden via forums, documentatie en sociale media. Als je ooit problemen hebt met WooCommerce of vragen hebt over het gebruik ervan, kun je gemakkelijk hulp krijgen van deze community.

Hoe installeer en gebruik je WooCommerce?

Het installeren en gebruiken van WooCommerce is eenvoudig en kan in slechts enkele stappen worden gedaan:

 1. Installeer WordPress op je website.
 2. Ga naar het WordPress-dashboard en installeer de WooCommerce-plugin.
 3. Volg de instructies om je webshop te configureren, zoals het instellen van betalingsgateways, verzendopties en het toevoegen van producten.

Het beheren van je webshop is ook eenvoudig met WooCommerce. Je hebt toegang tot alle informatie en instellingen vanuit het WordPress-dashboard en je kunt gemakkelijk producten toevoegen, bestellingen beheren en statistieken bekijken.

Veelgestelde vragen (FAQs)

1. Wat is het verschil tussen WooCommerce en andere e-commerce platforms?

WooCommerce is een open-source plugin voor WordPress, terwijl andere e-commerce platforms zoals Shopify en Magento standalone platforms zijn. WooCommerce biedt een naadloze integratie met WordPress en heeft een grote community van ontwikkelaars en gebruikers die ondersteuning bieden.

2. Kan ik WooCommerce gebruiken voor een grote webshop?

Ja, WooCommerce kan worden gebruikt voor zowel kleine als grote webshops. Het biedt de flexibiliteit en schaalbaarheid die nodig zijn voor het beheren van een grote webshop.

3. Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van WooCommerce?

WooCommerce is gratis te gebruiken, maar er zijn wel kosten verbonden aan het gebruik van bepaalde functies en plugins.

4. Welke betalingsmethoden ondersteunt WooCommerce?

WooCommerce ondersteunt verschillende betalingsgateways, zoals iDeal, PayPal, creditcard en bankoverschrijving.

5. Kan ik mijn bestaande WordPress-website gebruiken voor WooCommerce?

Ja, je kunt WooCommerce integreren in je bestaande WordPress-website. Dit maakt het gemakkelijk om je webshop te beheren op dezelfde plaats als je website.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een kosteneffectieve en gebruiksvriendelijke oplossing voor het creëren en beheren van een webshop, is WooCommerce een uitstekende keuze. Het is gratis, flexibel en biedt uitgebreide functionaliteit met plugins. Met de naadloze integratie met WordPress en de uitstekende ondersteuning van de community, is het een populaire keuze geworden voor kleine en middelgrote ondernemingen wereldwijd.

In dit artikel hebben we de belangrijkste voordelen van WooCommerce uitgelegd, waaronder de gratis en open-source licentie, integratie met WordPress, flexibiliteit en aanpasbaarheid, uitgebreide functionaliteit met plugins, gebruiksvriendelijkheid, toegang tot statistieken en rapporten en uitstekende ondersteuning van de community. We hebben ook uitgelegd hoe je WooCommerce kunt installeren en gebruiken en hebben enkele veelgestelde vragen beantwoord.

Als je op zoek bent naar een e-commerce platform voor je webshop, overweeg dan zeker WooCommerce. Het biedt alles wat je nodig hebt om je webshop te beheren en te laten groeien, zonder de hoge kosten die gepaard gaan met andere platforms.