fbpx

Hoe je productbeschrijvingen kunt verbeteren

september 15, 2023

Productbeschrijvingen zijn cruciaal voor online winkels. Ze geven potentiële kopers de informatie die ze nodig hebben om een aankoopbeslissing te nemen. Goed geschreven productbeschrijvingen kunnen de verkoop stimuleren, terwijl slechte beschrijvingen klanten kunnen afschrikken. Hier zijn enkele tips om je productbeschrijvingen te verbeteren en je conversieratio te verhogen.

1. Ken je Doelgroep

Voordat je begint met schrijven, moet je weten voor wie je schrijft. Welke informatie zoekt je doelgroep? Wat zijn hun behoeften en wensen? Een duidelijk begrip hiervan zorgt ervoor dat je beschrijving aansluit bij hun interessegebied.

2. Focus op Voordelen

Hoewel het belangrijk is om de functies van een product te vermelden, is het cruciaal om te focussen op de voordelen. Klanten willen weten hoe een product hun leven beter of eenvoudiger maakt. “Waterdichte jas” is een functie, terwijl “Blijf droog tijdens zware regenbuien” een voordeel is.

3. Wees Specifiek

Vermijd vage termen zoals ‘hoogwaardige kwaliteit’. Wees in plaats daarvan specifiek over wat het product uniek maakt. Geef exacte afmetingen, materialen, en andere relevante specificaties.

4. Gebruik Aantrekkelijke Taal

Krachtige, actieve werkwoorden en bijvoeglijke naamwoorden maken een beschrijving levendig. Woorden als ‘sprankelend’, ‘zacht’ of ‘krachtig’ kunnen een product tot leven brengen.

5. Vermijd Jargon

Tenzij je doelgroep specifiek bestaat uit experts, vermijd technisch jargon of ingewikkelde termen. Houd de taal simpel en begrijpelijk.

6. Optimaliseer voor SEO

Hoewel je primair voor je doelgroep schrijft, is het ook belangrijk om zoekmachines in gedachten te houden. Gebruik relevante zoekwoorden op een natuurlijke manier in je productbeschrijvingen om de zichtbaarheid in zoekmachines te vergroten.

7. Voeg Sociaal Bewijs Toe

Overweeg het toevoegen van klantrecensies of testimonials. Sociaal bewijs kan een lange weg afleggen in het overtuigen van nieuwe klanten van de waarde van je product.

8. Gebruik Afbeeldingen en Video’s

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Voeg heldere, hoge kwaliteit afbeeldingen toe van het product vanuit verschillende hoeken. Video’s kunnen ook nuttig zijn, vooral voor producten die in actie moeten worden gezien.

9. Wees Eerlijk

Overdrijf de capaciteiten van je product niet. Als er beperkingen zijn, wees dan eerlijk. Dit bouwt vertrouwen op bij je klanten en vermindert het risico op retourzendingen.

10. Herzie en Test

Schrijf meerdere versies van een productbeschrijving en test welke het beste presteert. Vraag feedback van klanten of collega’s en blijf je beschrijvingen optimaliseren.

Conclusie

Een effectieve productbeschrijving is meer dan alleen een opsomming van functies. Het gaat erom een verhaal te vertellen over hoe het product past in het leven van de klant. Door aandacht te besteden aan de bovenstaande punten, kun je beschrijvingen creëren die zowel informeren als overtuigen.